Tintefeest 2019

We verwelkomen u graag bij de Slotviering van het Tintefeest, op 7 juli 2019 om 11 uur in de feesttent. Thema: Vier het leven en straal! Voorganger: Arend Voogt. Met medewerking van gospelgroep Desire en dansgroep Together.

IMG_3044aKomt u zoveel mogelijk op de fiets! Er zijn parkeerkaarten verkrijgbaar voor mensen die slecht ter been zijn.

Tot het zover is (en natuurlijk ook daarna!) bent u van harte welkom in en om onze kerk aan de Strypsedijk. Kijk ook eens op onze facebook pagina rond het jeugdwerk.

[powr-countdown-timer id=42d92951_1550672767192]


flyer1kerktintefeest

Editie 2016

Eén groot feest, dat was de slotviering van het Tintefeest 2016, zondag 10 juli om 12.30 uur op het feestterrein in de buitentent aan de Lodderlandsedijk. Zo’n 300 mensen waren afgekomen op deze dienst (programma) georganiseerd door de Protestantse Kerk Tinte in samenwerking met de Stichting Tinte 400.

Centraal stond het Bijbelverhaal van de vijf broden en de twee vissen, genoeg voor 5.000 mensen. Dat is onmogelijk en tòch waar. Het weinige dat je hebt, aan geloof, hoop en liefde mag je aan Hem geven. Hij zegent wat je hebt en maakt er meer van, genoeg om uit te delen, voor iedereen. Wat je teveel hebt aan zorgen, angst en verdriet, mag je ook aan Hem geven. Hij neemt het aan en geeft je er kracht voor terug, om te gaan met dat kleine beetje geloof, hoop en liefde en te dealen met wat het je moeilijk maakt. Hoe vol is jouw glas? Leeg, omdat je de grond onder je voeten weg voelt zinken en niets meer hebt? Half leeg, omdat je kijkt naar wat je mist? Halfvol, omdat je kijkt naar wat je hebt? Of gevuld tot de rand, omdat Hij er meer van maakt, een overvloed om van te leven? Zeg het maar: hoe vol is jouw glas? Durf te kiezen! Mijn glas is vol. Kun je daar Amen op zeggen, daagde voorganger Jan van Egmond de aanwezigen uit.

IMG_3067aNiemand bleef stil wanneer de Kia Singers meeslepend begonnen te zingen. O Happy Day, It’s a me, oh Lord, standin’ in the need of prayer, Kumbaya my Lord, He’s Got the whole world in his hands, zo maar enkele van deze met veel power en technisch knap gezongen spirituals.

IMG_3052aTijdens de dienst werd een bijdrage gevraagd voor het Rode Kruis dat zich inspant om de hongersnood in Afrika te bestrijden. Ondertussen gingen de twaalf manden met brood rond en iedereen deelde in de overvloed hier.


Editie 2014

flyer kerkdienst 20juli v7De feestweek werd voor het eerst in zijn geschiedenis afgesloten met een spetterende kerkdienst. Deze kerkdienst vond plaats op 20 juli in de feesttent aan de Lodderlandsedijk en begon om 12:30 uur.

Tijdens de dienst trad het Life Line black gospel koor op. Het koor telt meer dan 50 zangers en zangeressen en worden ondersteund door een professionele band. Het koor is zowel nationaal als internationaal bekend en staat onder leiding van Edith Casteleyn.